Gazpacho
Gazpacho

Gazpacho van tomaat

Met deze zomerse dagen is een Spaanse Gazpacho heerlijk om te eten. Het is een koude soep van veel tomaat en groenten en kruiden. Deze soep wordt niet verwarmd maar behoort ijskoud gegeten te worden.  Dit is recept is Vegan!
Bereidingstijd 30 min
Gang Soep
Keuken Spaans
Porties 4

Equipment

  • Blender, formaat: 2 liter of 3 liter
  • snijplank
  • Snijmes
  • Ovenschaal
  • Bakpapier
  • 4 soepkommen of 4 glazen
  • Zeef
  • Pannelikker of lepel

Ingrediënten
  

  • 600 gram Tomaten
  • 2 grote Rode paprika's
  • 1 ½ Komkommer
  • 1 grote Rode ui
  • 2 grote Tenen knoflook
  • 100 ml Olijfolie
  • 4 eetlepels Rode wijn azijn
  • ½ Rode peper
  • 1 Limoen
  • 2 takjes Bladpeterselie
  • 3 takjes Basilicum
  • Peper/zout

Instructies
 

  • Zet de oven aan op 170 graden.
  • Leg de 2 rode paprika's en 2 tenen knoflook op het bakpapier in de ovenschaal.
  • Strooi wat zout, peper en olijfolie over de paprika's.
  • Plaats de ovenschaal met de paprika's in de oven voor 15 minuten.
  • Schil de 1½ komkommers schoon, en snij deze in stukken.
  • Haal de kroontjes van de tomaten af als ze dit hebben. Snij de tomaten in 4 stukken.
  • Maak de rode ui schoon, en snij deze in stukken.
  • Pers het sap uit van de limoen.
  • Pak de blender erbij.
  • Voeg alle tomaten, rode uien, komkommers, en 2 takjes basilicum, 2 takjes bladpeterselie, limoensap, olijfolie, en rode wijn azijn in de blender.
  • Blender de ingrediënten tot dat dit helemaal fijn is.
  • Zodra de paprika's en knoflook zijn gepoft in de oven laat dit volledig afkoelen.
  • Voeg dit daarna toe in de blender bij de ingredienten die al geblendert zijn. Blender nogmaals, en laat de blender voor 4 minuten draaien. Tot het een gehele gladde Gazpacho massa is.
  • Schenk de massa door een zeef.
  • Voeg wat peper en zout toe naar smaak.
  • Verdeel de Gazpacho massa over de 4 soepkommetjes of glazen.
  • Leg als topping nog een paar blaadjes basilicum op de Gazpacho
  • Eetsmakelijk! Deel je foto met ons op instagram! @Wauwfood

Notities

Wil jij de beste kruiden of specerijen gebruiken bij het koken van jouw gerechten! Klik dan hier!
Trefwoord Soep

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept