kruiden en specerijen

Kruiden en Specerijen

Als je van koken houdt, dan hou je ook van kruiden en specerijen, maar wat is nou het verschil tussen een kruid of een specerij. 

Het verschil is dat een specerij uit een  tropisch/suptropisch klimaat komt, en de kruiden komen van een gematigd klimaat.

Vaak word het verschil uit veel meningen verdeeld, men zegt dat specerijen pittiger of scherper van smaak zijn maar als je naar de natuur en klimaat kijkt komt het er op neer dat de specerij of kruid groeit en ontwikkelt door het klimaat, op de locatie waar deze groeit. 

De overeenkomst is dat ze beiden worden gebruikt om gerechten op smaak te brengen en dat ze plantaardig zijn.

Kruiden bestaan voornamelijk uit de bladeren en houtvrije stengels van groene planten en worden vers of in  een gedroogde vorm gebruikt.

Specerijen bestaan uit andere plantdelen, zoals wortels, zaden, meeldraden, peulen, vruchten, bast en bloemknoppen. Enkele specerijen worden ook wel vers gebruikt, zoals gember, maar de meeste specerijen in gedroogde (poeder)vorm.

Kruiden en Specerijen zijn goed om te gebruiken als zoutvervanger. 

Wil jij nog meer weten over kruiden en specerijen? Of wil je gewoon lekkere kruiden hebben voor jou gerechten. Klik dan hier onder.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

blank
Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo, kan ik je helpen?