We beginnen met de bodem.
Smeer de springvorm in met kokosolie, en bekleed de de vorm met bakpapier
Draai de amandelen fijn tot korrels in de magimix. Na het fijn het draaien, plaats de korrels in een bakje.
Draai daarna de 210 gr dadels (ontpit) fijn samen met de 50ml kokosolie.
Voeg de amandelkorrel samen met de dadel en kokos olie massa, en draai dit tot een massa. (of kneed dit tot een massa)
Bedek de bodem van het springvorm met de massa.
Plaats de springvorm in de koelkast, zodat de bodem koud en wat harder word.
En dan nu de Bountymassa
Draai in de magimix de 135 gram geweekte cashewnoten helemaal fijn tot een gladdemassa.
Voeg daarna de 150ml kokosroom, 160 gr kokosklapper, 65 cl cacaoboter, 85 agavesiroop bij de cashewmassa. En draai dit tot een massa.
Pak de springvorm uit de koelkast, en giet de bountymassa toe in de springvorm.
Plaats de springvorm weer terug in de koelkast en laat de massa rusten, tot dit koud is.
De topping
Wacht tot dat de springvorm en de massa helemaal koud zijn.
Verwarm de 80 ml kokosolie (dit mag niet koken), zodra de kokos verwarmt is voeg dan de 80 gr cacaopoeder toe en draai tot een gladde massa met een staafmixer.
Pak de springvorm uit de koelkast en giet de cacaomassa op de bountymassa. En zorg dat dit gelijk word verdeeld door de sprinkvorm te wankelen.
Besprankel de laatste 10 gram kokosklapper over de cacaomassa.
Je vegan taart is gelukt, en nu kun je smullen! Eetsmakelijk