Ga terug
Gegrilde aubergine met burrata

Gegrilde aubergine met burrata

Wij maken graag recepten met voedzame groente zoals de aubergine deze zit vol met vezels! 100 gram aubergine is goed voor 14% van de dagelijkse hoeveelheid vezels die je lichaam nodig heeft. Dit gerecht is leuk om te maken voor share dining!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4

Equipment

  • Een grillpan
  • keukentang
  • Snijmes
  • Oven plaatje
  • Een bord waar het gerecht op komt.

Ingrediënten
  

  • 1 Aubergine
  • 4 grote tomaten
  • 1 burrata bol
  • 3 takjes verse basilicum
  • 2 takjes verse tijm
  • scheutje extra vierge olijfolie
  • scheutje balsamicostroop
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Zet de grillpan aan
  • Snij ondertussen de aubergine door de helft, en snijd ze dan in halve maantjes.
  • Marineer de aubergine met de extra vierge olijfolie en een klein scheutje balsamicostroop en wat peper en zout.
  • Grill de aubergine aan beide kanten 1 ½ minuut op de grillpan. Gebruik de keukentang om de aubergine maantjes te draaien.
  • Snijd de 4 tomaten in dunne plakjes.
  • Leg de aubergine maantjes even op een oven plaatje, tot het een beetje lauw is geworden.
  • Pak het bord waarop je het gerecht wilt serveren.
  • Leg om en om de aubergine maantjes en de tomaten plakjes om en om rond op het bord neer zoals je op de foto kunt zien.
  • Pluk de tijm en de basilicum blaadjes en verdeel dit over de aubergine en tomaten.
  • Leg de burratebol in het midden van het bord.
  • Strooi nog wat peper en zout over het gehele gerecht.
  • Meng nog wat extra vierge olijfolie met de balsamico met elkaar en schenk dit druppel gewijs over het gerecht.
  • Je kunt gerecht serveren.
  • Maak een leuke foto van het gerecht, tag Wauwfood, en deel het met je vrienden! Wij zullen jou gerecht delen op onze social media!
Trefwoord Vegatarisch