Ga terug
Gegrilde sardines

Sardine Superfood

Gegrilde sardines gemarineerd in de kruiden olie.
Rijk aan vitamine B en omega-3 vetzuren, maar ook aan calcium en vitamine D, wordt de smakelijke, bescheiden sardine beschouwd als een superfood.
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken oceanfood
Porties 2

Equipment

  • Grillpan
  • keukentang
  • Bord waar het gerecht op serveer gaat worden
  • Litermaat
  • Staafmixer
  • lepel

Ingrediënten
  

  • 6 stuks Verse sardines Schoon gemaakt - Vishandel
  • 300 ml Olijfolie extra vierge
  • 3 takjes Koriander
  • 2 takjes Peterselie
  • 1 Rood pepertje
  • snuf Komijnpoeder
  • 100 gram Kappertjes
  • 1 teentje Knoflook
  • snuf Paprika poeder
  • 1 stuk Sjalot
  • peper
  • zout
  • 2 partjes Citroen

Instructies
 

  • Schenk de olijfolie in de litermaat beker.
  • Voeg de koriander, peterselie, sjalot, paprikapoeder, knoflook, komijnpoeder, peper en zout toe aan de olijfolie.
  • Mix deze massa met de staafmixer helemaal fijn.
  • Marineer de Sardines met deze met de helft van de kruidenolie, en laat dit staan voor minimaal 1 uur.
  • Verhit de grillpan, en grill de sardines voor ongeveer 2 minuten.
  • Leg de sardines op het bord, schenk nog een klein beetje kruidenolie er overheen.
  • Strooi als laatste de kappertjes erover heen, en leg wat een partje citroen neer bij de sardines!
  • Eetsmakelijk! Maak een foto, en deel dit met ons op instagram!

Notities

https://www.instagram.com/wauwfood/

             Wist je dat sardines Superfood zijn!

1. Het is rijk aan eiwitten.

Slechts 3 oz. sardines levert 23 gram eiwit.

2. Het vermindert ontstekingen en het risico op ziekte.

Sardines zijn een uitstekende bron van EPA en DHA, twee vetzuren waarvan studies aantonen dat het lichaam het gebruikt om ontstekingen te verminderen. Ontsteking is de oorzaak van de meeste ziekten. Als je de ontstekingsremmende afweer wat meer pit wilt geven, voeg dan een beetje kurkuma toe wanneer je je sardines bereidt.

3. Het bevat veel essentiële vitamines en mineralen.

Sardines zijn een uitstekende bron van vitamine B 12, vitamine D, calcium en selenium. De vitamine B 12 is vooral belangrijk omdat uit studies blijkt dat ongeveer 40% van de Amerikanen een tekort heeft aan deze belangrijke vitamine.

4. Het beschermt de gezondheid van de botten.

Naast de hierboven genoemde vitamines zijn sardines ook een geweldige bron van calcium. Calcium is uiterst belangrijk omdat 99% van het calcium in het lichaam wordt opgeslagen in de botten en tanden. Slechts 2 oz. sardines bevat 217 mg calcium.

5. Het helpt bij het bestrijden van angst en depressie.

Sardines bevatten een hoog gehalte aan omega-3-vetzuren. Nieuwe bevindingen geven aan dat er een sterke correlatie bestaat tussen omega-3-vetzuren en een gebrek aan depressie. Als gevolg hiervan kunnen ze stemmingsstoornissen zoals angst en depressie helpen voorkomen.

6. Het regelt de bloedsuikerspiegel.

Zowel het hoge eiwitgehalte als het gezonde vetgehalte werken om de opname van suiker in het bloed te vertragen.

7. Het helpt de eetlust te beteugelen.

Sardines helpen de eetlust te beteugelen door het verlangen naar voedsel en onnodig snacken te voorkomen. Simpel gezegd, het hoge eiwit- en vetgehalte helpt gewichtsverlies te bevorderen omdat het je vult.

8. Het is een van de minst besmette visbronnen.

Sardines bevatten niet zoveel gifstoffen en metalen als grote roofvissen, zoals tonijn en zwaardvis.

9. Het heeft een lage ecologische en ecologische impact.

Sardines staan ​​dicht bij de bodem van de voedselketen omdat ze zich voeden met plankton.

10. Het voorkomt bloedstolsels.

Regelmatige inname van omega-3-vetten, die wordt aangetroffen in vis zoals sardines, is goed voor het hart omdat het cholesterol en bloeddruk verlaagt.

11. Het heeft eigenschappen tegen kanker.

Kankeronderzoek heeft aangetoond dat de inname van calcium en vitamine D zeer nuttig kan zijn bij het voorkomen van bepaalde soorten kanker.

12. Het heeft antioxiderende eigenschappen.

Sardines bevatten selenium, wat helpt bij het neutraliseren van vrije radicalen en het beschermen van de organen tegen schade.

13. Het bevordert een gezond immuunsysteem.

Het consumeren van sardines kan helpen bij het opbouwen van het immuunsysteem. Onderzoek toont aan dat sardine visolie het immuunsysteem kan verbeteren door het aantal immuuncellen te verhogen.

14. Het is geweldig voor je huid.

De vetten in sardines spelen een grote rol in huidcellen. Het vermindert huidontsteking en geeft je een gezonde glans.

15. Het vermindert de insulineresistentie.

Insulineresistentie is een van de belangrijkste factoren bij diabetes. Sommige onderzoeken tonen aan dat het consumeren van sardines de insulineresistentie vermindert.

16. Het helpt bij het voorkomen van hart-en vaatziekten.

Het hoge gehalte aan omega-3-vetzuren in sardines speelt een belangrijke rol bij het beheersen van hartaandoeningen. Onderzoek heeft aangetoond dat omega-3-vetzuren (zoals EPA en DHA) slechte cholesterol in het lichaam afbreken en helpen bij het voorkomen van hartaandoeningen.

17. Het vermindert het risico op leeftijdsgebonden maculaire degeneratie.

Leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (LMD) is een aandoening die gewoonlijk wordt gezien bij volwassenen ouder dan 50 jaar. Maculaire en retinale degeneratie door de jaren heen leidt tot verlies van gezichtsvermogen. Recente studies hebben aangetoond dat het consumeren van vis, zoals sardines, een verminderd risico op het ontwikkelen van AMD tot gevolg heeft.

18. Het is een zeer 'efficiënt voedsel'.

Het bevat weinig calorieën maar zit boordevol voedingsstoffen. Het is ook gemakkelijk te eten en kan op veel verschillende manieren worden bereid.

19. Het bevordert een gezonde hersenfunctie.

Visolie en gezonde vetten staan ​​bekend als goed 'hersenvoedsel'. Dit is logisch als je bedenkt dat 60% van de hersenen uit vet bestaat.

20. Het is rijk aan koper.

Sardines zijn rijk aan koper, wat essentieel is voor het opwekken van energie uit koolhydraten in cellen.
 
 
Trefwoord gezond, superfood, tapas, vis