Plaats de paprika in een oven schaal, met een klein beetje olijfolie, peper, en zout.
Plaats de ovenschaal met de paprika in de oven voor 15 minuten.
Zodra de 15 minuten voorbij zijn, haal de paprika uit de oven. Als de paprika is afgekoeld, haal het velletje van de paprika.
Voeg in de blender 200 gram kikkererwten inclusief vocht.
Voeg hieraan 2 gekookte bieten toe + een snufje peper/zout en een snufje rode bietenpoeder.
Voeg 150ml water toe.
Blender dit voor 3 minuten tot dit helemaal glad is.
Haal de bietendip uit de blender en vul het schaaltje waarin je hem wilt serveren.
Maak de blender schoon.
Dan nu de paprikadip.
Voeg 200 gram kikkererwten inclusief vocht in de blender.
Maak de paprika schoon, zodat er geen zaadjes bij zitten.
Voeg de paprika toe + snuf smoked paprika poeder en peper/zout.
Voeg 150 ml toe.
Blender dit voor 3 minuten tot dit helemaal glad is.
Haal de paprika dip uit de blender en vul het schaaltje waarin je hem wilt serveren.
Pluk de blaadjes mini romana sla, en steek ze leuk de paprikadip en bietendip.
Voeg nog wat kikkerten als garnering op de paprikadip.
Voeg een handje pompoenpitten als garnering op de bietendip.
Dit is een heerlijke gezonde en lekkere groentendip. Leuk om te serveren als bijgerecht of voor bij de borrel.
Maak een leuke en mooie foto van jouw zelfgemaakte recept. Deel dit op instagram en tag ons hierin! Wij zullen jou foto gaan delen!