Steek de houtskool in Big Green Egg aan, en verwarm dit inclusief met Cast iron cid van Big Green Egg tot 200° graden.
Snijd ondertussen de rode paprika's en de witte uien in kleine blokjes (brunoise genoemd)
Voeg de 1½ gram saffraandraadjes toe in de kippenbouillon, zodat dit alvast wat smaak kan trekken.
Zet de gietijzeren skillet pan in de Big Green Egg.
Schenk de olijfolie in de pan
Voeg de kip, inktvisringen, de gepelde garnalen toe aan de pan.
Spatel af en toe door pan, en sluit tussendoor de deksel van de Big Green Egg.
Als alles bijna gaar is, voeg je de witten uien blokjes , rode paprika blokjes, paella kruiden en smoked paprika poeder toe aan de pan.
Spatel dit door elkaar heen, en sluit tussendoor de deksel van de Big Green Egg.
Voeg de paellarijst of risottorijst in de pan erbij. En spatel dit door elkaar en sluit weer tussendoor de deksel van de Big Green Egg.
Voeg te tomatenblokjes toe
En schenk per 100 ml de kippenbouillon met saffraan toe, tot dat de paellarijst dit heeft opgenomen. Zorg dat de bouillon is opgenomen door de rijst voordat je nieuwe bouillon toevoegt. Spatel goed door, en sluit tussendoor de deksel van de Big Green Egg, dit is belangrijk voor de heerlijke rook smaak die vrij komt. De bouillon heeft circa 20 minuten nodig tot dit door de rijst is opgenomen. Voeg als allerlaatste de diepvries doperwten de peultjes toe.Zet de Sluit de Big Green Egg af, zodat het vuur (Houtskool) dooft. Laat dit nog 10 minuten staan, en spatel tussendoor nog even door de pan heen.
Snijd de citroenen in partjes, en verdeel dit over de pan heen.
Dek de tafel voor 6 personen
Zet de pan op tafel, en smullen maar!
Wauwfood vind het leuk als je een foto of video deelt met het gemaakte Paella recept.Deel dit op instagram, en tag Wauwfood hierin. Wij zullen jou gemaakte recepten delen op onze instagram.